| VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA | |
|
+31pomorscak jambalaya luka26 pohabasse Sime skok Gorchy Yzerman crnimat NordicCompany pikabu Spartacuss ZtheMad bala11 aveden3 simba007 damjansatler Somalo mur mathias1311 m471c23k podmet sloclub tomazster x1slatna1x 0-NemJbt-0 SLY Theraveboy warder1983 jabcek Kokio 35 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Kokio Admin
Število prispevkov : 1215 Join date : 20/08/2010
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 26th November 2010, 16:19 | |
| Ja se strinjam s tabo. Z kakšno spremembo pač lahko vplivaš na potek tekme, morda. Na slabše al na boljše. Mogoče igralec več v napadu prinese gol. Morda ga pokasiraš. Važen je bolj napredek, da se da vplivati v neki meri na potek med samo tekmo. Se pa zelo strinjam da glede igralnosti bo treba še veliko narediti pri nastavitvah taktike. Tukaj bi lahko tekmo razdelili na četertine in bi lahko pomembnost tekme (visoka, normalna, nizka) nastavil v posamezne dele tekme.. mogoče je kaj pametnega v tem. In še kaj mogoče... Pustimo se presenetit. Igra je še v povojih in bo še veliko napredovala skozi leta.. upam | |
|
| |
warder1983 Igralec 1. SNL
Število prispevkov : 160 Join date : 22/08/2010 Kraj : Bela krajina
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 26th November 2010, 18:04 | |
| Še skos mi niste povedali če lahko zamenjam sistem igre. Jaz te možnosti NE vidim?? Če dam enega CD ven...moram zadnje branilce na novo nastaviti. Ne morem pustiti luknje. Prav tako moram premakniti napadalce tako, da so enkomerno razporejeni?? | |
|
| |
Kokio Admin
Število prispevkov : 1215 Join date : 20/08/2010 Age : 38 Kraj : Brunšvik
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 26th November 2010, 18:56 | |
| Premikaš lahko igralce in jim spreminjaš položaj. Samo tako lahko spremeniš formacijo... Vem pa kaj misliš... če nekoga premakneš se nekje naredi luknja..potem pa koga v obrambi še premakneš.. ne vidim druge možnosti.
Mene bolj zanima kako naj jaz vem, da nekdo res spremeni svoj položaj? Recimo premaknem centralnega vezista na bočni položaj v 70. min. To nikjer ne piše, da se je zgodilo..nikjer ne pokaže..nikjer ne zabeleži.. predvidevam pač lahko da se je to res zgodilo...
| |
|
| |
warder1983 Igralec 1. SNL
Število prispevkov : 160 Join date : 22/08/2010 Kraj : Bela krajina
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 27th November 2010, 10:05 | |
| Če zamenjam CD za CF...
Mi ostane luknja na CD in potemtakem bi zadnjo vrsto malo spremenil, da bi zmanjšal luknjo. Tega pa ne moreš narediti. Ne morem tudi zamešati napad, da jih bi enakomerno razporedil, ker MENJAVE ne ponujajo transformacijo napadalcev, ki so v igri... | |
|
| |
pikabu Admin
Število prispevkov : 273 Join date : 23/08/2010 Kraj : podgurje
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 27th November 2010, 17:02 | |
| - warder1983 je napisal/a:
- Če zamenjam CD za CF...
Mi ostane luknja na CD in potemtakem bi zadnjo vrsto malo spremenil, da bi zmanjšal luknjo. Tega pa ne moreš narediti. Ne morem tudi zamešati napad, da jih bi enakomerno razporedil, ker MENJAVE ne ponujajo transformacijo napadalcev, ki so v igri... po moje bi blo fajn da ko bi si naštimal menjavo da bi imel opcijo da ohraniš postavo ali pa da si celo postavo spremeniš na novo(po menjavi) sicer je to že možno, če vsakega posebej premakneš kar se tiče rdečega kartona,...
ne moreš vedet ali je dobu napadalec, vezist, obramba ali celo vratar
kak češ menjat če ne več kaj bi menjal ali kako luknjo zaprl... | |
|
| |
crnimat Igralec 1. SNL
Število prispevkov : 149 Join date : 01/09/2010 Age : 34 Kraj : Ajdovščina
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 30th November 2010, 08:20 | |
| a bi kdo vedel, zakaj mi ne shrani menjave ko samo nekega igralca na igrišču premaknem na drugo pozicijo? | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 30th November 2010, 10:26 | |
| - crnimat je napisal/a:
- a bi kdo vedel, zakaj mi ne shrani menjave ko samo nekega igralca na igrišču premaknem na drugo pozicijo?
Mogoče zato, ker imaš na isto minuto dva ukaza naštimana? Torej na recimo 70. minuto lahko samo eno menjavo opraviš ali samo enega igralca premakneš. če ne ti nebo shranilo drugega ukaza ali menjave na isto minuto. | |
|
| |
crnimat Igralec 1. SNL
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 30th November 2010, 14:41 | |
| - Kokio je napisal/a:
Mogoče zato, ker imaš na isto minuto dva ukaza naštimana? Torej na recimo 70. minuto lahko samo eno menjavo opraviš ali samo enega igralca premakneš. če ne ti nebo shranilo drugega ukaza ali menjave na isto minuto. to se mi zdi malo nesmiselno, ker potem lahko 5 min igraš z luknjo v postavitvi (pri menjavi veznega z napadalcem recimo) oz. 5 min z veznim v napadu | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 30th November 2010, 14:50 | |
| Ja, imaš prav! ..ampak zaradi tega ti ne gre. Dva ukaza v isti minuti ne gre shranit. | |
|
| |
crnimat Igralec 1. SNL
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 30th November 2010, 14:53 | |
| da, da samo to me je zanimalo, ker sem vse lepo naštimal, dal shrani in ko je na novo naložilo stran, menjave ni bilo nikjer :S zdaj vsaj razumem zakaj hvala | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 2nd December 2010, 12:27 | |
| Problemi v PPM? Vam tudi pisalo da bo nazaj ob 19.15?
=) | |
|
| |
ZtheMad Igralec v 3. SNL
Število prispevkov : 44 Join date : 24/08/2010 Age : 34 Kraj : lj
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 2nd December 2010, 12:38 | |
| hehe, pomoje bodo hmal dal tiste priprave na tekmo nazaj:D | |
|
| |
crnimat Igralec 1. SNL
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 6th December 2010, 18:54 | |
| jst mam eno vprašanje in to je glede kazni na nogometnih tekmah, sam igram večinoma agresivnost na previdno in sem v tej sezoni dobil kar malo kartonov vendar se mi je zdaj na dveh zaporednih tekmah zgodilo, da sem dobil dva rdeča kartona in to direktna brez predhodnih rumenih. je to le slučaj al kakšna napakica v preračunavanju tekem?? :O | |
|
| |
damjansatler Igralec najboljšega kluba na svetu
Število prispevkov : 534 Join date : 23/08/2010
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 6th December 2010, 18:56 | |
| Napaka verjetno ni, torej je le slučaj | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 6th December 2010, 18:59 | |
| Bolj športno igrajte šalo na stran... Verjetno je to slučaj.. se pa ti nebi smelo več dostikrat ponovit v kratkem času... to zagotovo... | |
|
| |
crnimat Igralec 1. SNL
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 6th December 2010, 18:59 | |
| hm, bomo videli | |
|
| |
sloclub Igralec 1. SNL
Število prispevkov : 156 Join date : 23/08/2010 Kraj : Slovenske Konjice
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 7th December 2010, 21:07 | |
| Js igram agresivnost na ibičajno pa mislim da še nisem dobil rdečega kartona v tej sezoni | |
|
| |
Theraveboy Zvezdnik svetovnega formata
Število prispevkov : 825 Join date : 23/08/2010 Age : 27 Kraj : Brebrovnik
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 8th December 2010, 15:02 | |
| Pred kratkim se mi je poškodoval branilec. Nisem imel nobene pametne zamenjave zanj, pa sem dal v obrambo rezervnega vratarja, ki ima sposobnost branilec na 14. Po tekmi sem bil izjemno presenečen, saj sem ugotovil, da je vratar/branilec zadel. In to kar 2X. Se vam je že zgodilo kaj podobnega? Random? Povezava do tekme: KLIK! | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 11:41 | |
| Hja... bil je na pravem mestu ob pravem času... V začetku se še razlika med igralci v polju in vratarji ne pozna tako zelo, saj so si lastnosti zelo blizu še. Čez nekaj sezon bo vratar veliko težje kaj vidnega odigral v polju... | |
|
| |
Gorchy Pobiralec žog
Število prispevkov : 11 Join date : 09/12/2010 Age : 48 Kraj : Maribor
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 21:56 | |
| Vsem skupaj en lep pozdrav | |
|
| |
NordicCompany Igralec 1. SNL
Število prispevkov : 185 Join date : 25/10/2010
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 21:57 | |
| Lep pozdrav Gorchy.. Dobrodosel na forumu no ravno sem hotel vprašati če obstaja del sezone ko se da zamenjati regijo kluba? ( kot je pri HT naprimer... ) ?
Nazadnje urejal/a NordicCompany 9th December 2010, 22:00; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 21:59 | |
| Lep pozdrav tudi tebi Dobrodošel na forumu.. če boš rabil katerokoli pomoč smo tukaj na voljo | |
|
| |
Gorchy Pobiralec žog
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 22:54 | |
| Hvala na lepem vabilu Kot vidite sem v bistvu še začetnik,in imam par vprašanj Zanima me kaj od objektov,je najbolše graditi,in koliko osebja je vredu nabaviti za vse pozicije. Kot drugo,bi vprašal kaj se najbol gleda ko kupiš igralca: Primer: obranba> kiri skili se gledajo napad > vezisti > vratarji > To bi bilo za začetek dovol Hvala na odgovoru ! Lp | |
|
| |
Kokio Admin
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 23:30 | |
| - Gorchy je napisal/a:
- Hvala na lepem vabilu
Kot vidite sem v bistvu še začetnik,in imam par vprašanj
Zanima me kaj od objektov,je najbolše graditi,in koliko osebja je vredu nabaviti za vse pozicije. Kot drugo,bi vprašal kaj se najbol gleda ko kupiš igralca: Primer: obranba> kiri skili se gledajo napad > vezisti > vratarji >
To bi bilo za začetek dovol
Hvala na odgovoru !
Lp OBJEKTI in OSEBJEKot prvo naj povem, da dober razvoj kluba pomeni, da večino denarja vlagaš v objekte. Ker nekdo sploh ne bo objektov gradil in bo porabil denar za igralce. Na začetku bo takemu klubu šlo dobro, ampak to so muhe enodnevnice. Klub, ki dobro dela in se razvija bo ga kmalu prehitel v vseh merilih. Jaz osebno priporočam, da daš povdarek na TRENINGU, REGENERACIJI, FINANČNI ODDELEK IN AKADEMIJA MLADIH. To je bi se skoraj vsak strinjal da je najbolj pomembno na začetku, saj se vsemu v enaki meri ne moreš posvetit. Akademije je pomembna in je ne zanemari, ker od tukaj dobivaš kvalitetne igralce. Dober mlad igralec pa je tudi ob enem kapital, če me razumeš. Lahko ga prodaš in zaslužiš, vlažiš še več v objekte ali pa obdržiš in gradiš ekipo. Jaz sem najprej gradil Akademijo najbolj, ker mi ostali objekti, recimo trening, ni koristil, če nisem imel dobrih igralcev Ko imaš enkrat akademijo dobro razvito boš imel veliko možnosti, da pridejo dobri igralci in takrat bo pomemben tudi trening. Malo sem zabluzil, ampak upam, da razumeš kaj želim povedat. Najbolj pomembni objekti za novinca so tisti štirje. Vsak posameznik pa seveda ima svoj pristop in vsak obere svojo pot Glede osebja pa tako. Lahko imaš na vsakem objektu dva aktivna zaposlena, ki bosta vplivala. Glavni in Asistent. Na začetku sprejmi vse kar dobiš iz finančnega oddelka vsak drugi petek. Na vsaki poziciji imej dva. Ostale pa lahko tudi daš na trg, da ti tretji mogoče ne odžira proračuna zaradi plače, saj je neaktiven. Če ti dolgo na kakem položaju kateri manjka, pa lahko tudi kupiš kakšnega poceni na trgu Jaz pravim tako: na začetku je boljše imeti dva slaba zaposlena kot nobenega. Tut slab zaposleni ima dodaten vpliv. Sčasoma pa tako ali tako se naredi selekcija med zaposlenimi, ker boš dobil boljšega kot ga imaš trenutno in tako samo zamenjaš in starega prodaš in tako dalje. Vse jasno? IGRALCIKot prvo...kupuj igralce le če je nujno potrebno za tvojo ekipo. Za novince jaz priporočam na čistem začetku da se posvetijo objektom. Sčasoma pa tudi kaj lahko kupiš. Tut jaz sem kupil že kakega igralca pred kratkim, ker vidim, da rabim konkurenco v ekipi, ker se borimo za napredovanje..pa tudi objekte sem spravil na neko zadovoljivo raven. Drugače pa raje vložiš v akademijo in dobiš mogoće prav zaradi tega iz akademije lastne odlične igralce. Višja kot je stopnja večje imaš možnosti in morda si rojen pod srečno zvezdo in boš dobival supertalente Kaj je pomembno pri igralcih? To je čista osnova iz pravil Za osnovne položaje so osnovne lastnosti (branilec - obramba, napadalec - napad,...) Te lastnosti imajo največji vpliv. Potem pa imaš druge vplive, ki so v zgornji tabeli lepo opisani. Verjetno pa te zanima razmerje med najbolj pomembnim skilom in ostalimi ane ? To nihče ne ve točno in je stvar posameznika kako trenira, je pa že nekdo pred mano enkrat lepo to napisal svoj pogled na to: - jabcek je napisal/a:
- Sam treniram takole
http://www.shrani.si/f/1W/SY/3iPb2ALe/prtscr-capture.jpg Poglej ta LINK. To je primer enega razmerja. Jaz delam tudi po občutku...recimo centralnim branilcem rad bolj treniram igro z glavo in rad vidim da imajo to lastnost visoko itd. Vsak ima svojo taktiko in način, so pa neka približna merila, kot prikazuje ta LINK in zgornji tabeli, po katerih se splača ravnati. Malo sem zabluzil...ampak upam, da sem ti kaj pomagal. Je pa seveda to moje mnenje in izkušnje, ki sem jih pridobil do sedaj.. mogoče se kje motim in vsi ne oberejo enake poti Če pa ti še kaj od tega in drugega ni jasno pa kar vprašaj.. važno da si pomagamo | |
|
| |
NordicCompany Igralec 1. SNL
Število prispevkov : 185 Join date : 25/10/2010
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 23:49 | |
| dodal bi samo še :
Še preden začneš na veliko vlagati na objekte pa ti priporočam da nadgradiš stadion! najbolj priljubljeni in relativno poceni je "manjše stojisce" s kapaciteto 1200. Iz tu lahko potegnes ogromno denarja ze na zacetku ( sploh na domacih ligaskih tekmah)
| |
|
| |
Gorchy Pobiralec žog
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA 9th December 2010, 23:52 | |
| Hvala na izčrpnem odgovoru In tukaj ,prikaz da nekaj migamo Lp Gorchy | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA | |
| |
|
| |
| VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA | |
|