Nogometna skupnost PPM Slovenija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nogometna skupnost PPM Slovenija

Registrirajte se s svojim PPM vzdevkom!

KazaloLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA

Go down 
+31
pomorscak
jambalaya
luka26
pohabasse
Sime
skok
Gorchy
Yzerman
crnimat
NordicCompany
pikabu
Spartacuss
ZtheMad
bala11
aveden3
simba007
damjansatler
Somalo
mur
mathias1311
m471c23k
podmet
sloclub
tomazster
x1slatna1x
0-NemJbt-0
SLY
Theraveboy
warder1983
jabcek
Kokio
35 posters
Pojdi na stran : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 25  Next
AvtorSporočilo
Kokio
Admin

Število prispevkov : 1215

VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime26th November 2010, 16:19

Ja se strinjam s tabo. Z kakšno spremembo pač lahko vplivaš na potek tekme, morda. Na slabše al na boljše. Mogoče igralec več v napadu prinese gol. Morda ga pokasiraš. Važen je bolj napredek, da se da vplivati v neki meri na potek med samo tekmo.

Se pa zelo strinjam da glede igralnosti bo treba še veliko narediti pri nastavitvah taktike. Tukaj bi lahko tekmo razdelili na četertine in bi lahko pomembnost tekme (visoka, normalna, nizka) nastavil v posamezne dele tekme.. mogoče je kaj pametnega v tem.

In še kaj mogoče...

Pustimo se presenetit. Igra je še v povojih in bo še veliko napredovala skozi leta.. upam Very Happy

Nazaj na vrh Go down
https://ppm-nogomet.slovenianforum.com
warder1983
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
warder1983

Število prispevkov : 160
Kraj : Bela krajina

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime26th November 2010, 18:04

Še skos mi niste povedali če lahko zamenjam sistem igre. Jaz te možnosti NE vidim?? Če dam enega CD ven...moram zadnje branilce na novo nastaviti. Ne morem pustiti luknje. Prav tako moram premakniti napadalce tako, da so enkomerno razporejeni??
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

Kraj : Brunšvik

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime26th November 2010, 18:56

Premikaš lahko igralce in jim spreminjaš položaj. Samo tako lahko spremeniš formacijo... Vem pa kaj misliš... če nekoga premakneš se nekje naredi luknja..potem pa koga v obrambi še premakneš.. ne vidim druge možnosti.

Mene bolj zanima kako naj jaz vem, da nekdo res spremeni svoj položaj? Recimo premaknem centralnega vezista na bočni položaj v 70. min. To nikjer ne piše, da se je zgodilo..nikjer ne pokaže..nikjer ne zabeleži.. predvidevam pač lahko da se je to res zgodilo...

Nazaj na vrh Go down
warder1983
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
warder1983

Število prispevkov : 160
Kraj : Bela krajina

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime27th November 2010, 10:05

Če zamenjam CD za CF...

Mi ostane luknja na CD in potemtakem bi zadnjo vrsto malo spremenil, da bi zmanjšal luknjo. Tega pa ne moreš narediti. Ne morem tudi zamešati napad, da jih bi enakomerno razporedil, ker MENJAVE ne ponujajo transformacijo napadalcev, ki so v igri...
Nazaj na vrh Go down
pikabu
Admin
pikabu

Število prispevkov : 273
Kraj : podgurje

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime27th November 2010, 17:02

warder1983 je napisal/a:
Če zamenjam CD za CF...

Mi ostane luknja na CD in potemtakem bi zadnjo vrsto malo spremenil, da bi zmanjšal luknjo. Tega pa ne moreš narediti. Ne morem tudi zamešati napad, da jih bi enakomerno razporedil, ker MENJAVE ne ponujajo transformacijo napadalcev, ki so v igri...

po moje bi blo fajn da ko bi si naštimal menjavo da bi imel opcijo da ohraniš postavo ali pa da si celo postavo spremeniš na novo(po menjavi)
sicer je to že možno, če vsakega posebej premakneš Razz
kar se tiče rdečega kartona,...

ne moreš vedet ali je dobu napadalec, vezist, obramba ali celo vratar

kak češ menjat če ne več kaj bi menjal ali kako luknjo zaprl
...
Nazaj na vrh Go down
crnimat
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
crnimat

Število prispevkov : 149
Kraj : Ajdovščina

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime30th November 2010, 08:20

a bi kdo vedel, zakaj mi ne shrani menjave ko samo nekega igralca na igrišču premaknem na drugo pozicijo?
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime30th November 2010, 10:26

crnimat je napisal/a:
a bi kdo vedel, zakaj mi ne shrani menjave ko samo nekega igralca na igrišču premaknem na drugo pozicijo?

Mogoče zato, ker imaš na isto minuto dva ukaza naštimana? Torej na recimo 70. minuto lahko samo eno menjavo opraviš ali samo enega igralca premakneš. če ne ti nebo shranilo drugega ukaza ali menjave na isto minuto.
Nazaj na vrh Go down
crnimat
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
crnimat

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime30th November 2010, 14:41

Kokio je napisal/a:

Mogoče zato, ker imaš na isto minuto dva ukaza naštimana? Torej na recimo 70. minuto lahko samo eno menjavo opraviš ali samo enega igralca premakneš. če ne ti nebo shranilo drugega ukaza ali menjave na isto minuto.

to se mi zdi malo nesmiselno, ker potem lahko 5 min igraš z luknjo v postavitvi (pri menjavi veznega z napadalcem recimo) oz. 5 min z veznim v napadu Razz
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime30th November 2010, 14:50

Ja, imaš prav! ..ampak zaradi tega ti ne gre. Dva ukaza v isti minuti ne gre shranit.
Nazaj na vrh Go down
crnimat
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
crnimat

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime30th November 2010, 14:53

da, da Smile

samo to me je zanimalo, ker sem vse lepo naštimal, dal shrani in ko je na novo naložilo stran, menjave ni bilo nikjer :S zdaj vsaj razumem zakaj Very Happy

hvala
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime2nd December 2010, 12:27

Problemi v PPM? Vam tudi pisalo da bo nazaj ob 19.15?

=)
Nazaj na vrh Go down
ZtheMad
Igralec v 3. SNL
Igralec v 3. SNL
ZtheMad

Število prispevkov : 44
Kraj : lj

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime2nd December 2010, 12:38

hehe, pomoje bodo hmal dal tiste priprave na tekmo nazaj:D
Nazaj na vrh Go down
crnimat
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
crnimat

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime6th December 2010, 18:54

jst mam eno vprašanje in to je glede kazni na nogometnih tekmah, sam igram večinoma agresivnost na previdno in sem v tej sezoni dobil kar malo kartonov vendar se mi je zdaj na dveh zaporednih tekmah zgodilo, da sem dobil dva rdeča kartona in to direktna brez predhodnih rumenih. je to le slučaj al kakšna napakica v preračunavanju tekem?? :O
Nazaj na vrh Go down
damjansatler
Igralec najboljšega kluba na svetu
Igralec najboljšega kluba na svetu
damjansatler

Število prispevkov : 534

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime6th December 2010, 18:56

Napaka verjetno ni, torej je le slučaj Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime6th December 2010, 18:59

Bolj športno igrajte Very Happy šalo na stran...

Verjetno je to slučaj.. se pa ti nebi smelo več dostikrat ponovit v kratkem času... to zagotovo...
Nazaj na vrh Go down
crnimat
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
crnimat

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime6th December 2010, 18:59

hm, bomo videli Very Happy
Nazaj na vrh Go down
sloclub
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
sloclub

Število prispevkov : 156
Kraj : Slovenske Konjice

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime7th December 2010, 21:07

Js igram agresivnost na ibičajno pa mislim da še nisem dobil rdečega kartona v tej sezoni Very Happy
Nazaj na vrh Go down
Theraveboy
Zvezdnik svetovnega formata
Zvezdnik svetovnega formata
Theraveboy

Število prispevkov : 825
Kraj : Brebrovnik

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime8th December 2010, 15:02

Pred kratkim se mi je poškodoval branilec. Nisem imel nobene pametne zamenjave zanj, pa sem dal v obrambo rezervnega vratarja, ki ima sposobnost branilec na 14. Po tekmi sem bil izjemno presenečen, saj sem ugotovil, da je vratar/branilec zadel. In to kar 2X. Se vam je že zgodilo kaj podobnega? Random?

Povezava do tekme: KLIK!
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 11:41

Hja... bil je na pravem mestu ob pravem času... V začetku se še razlika med igralci v polju in vratarji ne pozna tako zelo, saj so si lastnosti zelo blizu še. Čez nekaj sezon bo vratar veliko težje kaj vidnega odigral v polju... Smile
Nazaj na vrh Go down
Gorchy
Pobiralec žog
Pobiralec žog
Gorchy

Število prispevkov : 11
Kraj : Maribor

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 21:56

Vsem skupaj en lep pozdrav cheers
Nazaj na vrh Go down
NordicCompany
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
NordicCompany

Število prispevkov : 185

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 21:57

Lep pozdrav Gorchy.. Dobrodosel na forumu cheers Wink

no ravno sem hotel vprašati če obstaja del sezone ko se da zamenjati regijo kluba? ( kot je pri HT naprimer... ) ?

Nazadnje urejal/a NordicCompany 9th December 2010, 22:00; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 21:59

Lep pozdrav tudi tebi Very Happy

Dobrodošel na forumu.. če boš rabil katerokoli pomoč smo tukaj na voljo Wink
Nazaj na vrh Go down
Gorchy
Pobiralec žog
Pobiralec žog
Gorchy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 22:54

Hvala na lepem vabilu santa

Kot vidite sem v bistvu še začetnik,in imam par vprašanj confused

Zanima me kaj od objektov,je najbolše graditi,in koliko osebja je vredu nabaviti za vse pozicije.
Kot drugo,bi vprašal kaj se najbol gleda ko kupiš igralca:
Primer:
obranba> kiri skili se gledajo
napad >
vezisti >
vratarji >

To bi bilo za začetek dovol affraid

Hvala na odgovoru !

Lp
Nazaj na vrh Go down
Kokio
Admin
Kokio

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 23:30

Gorchy je napisal/a:
Hvala na lepem vabilu santa

Kot vidite sem v bistvu še začetnik,in imam par vprašanj confused

Zanima me kaj od objektov,je najbolše graditi,in koliko osebja je vredu nabaviti za vse pozicije.
Kot drugo,bi vprašal kaj se najbol gleda ko kupiš igralca:
Primer:
obranba> kiri skili se gledajo
napad >
vezisti >
vratarji >

To bi bilo za začetek dovol affraid

Hvala na odgovoru !

Lp

OBJEKTI in OSEBJE

Kot prvo naj povem, da dober razvoj kluba pomeni, da večino denarja vlagaš v objekte. Ker nekdo sploh ne bo objektov gradil in bo porabil denar za igralce. Na začetku bo takemu klubu šlo dobro, ampak to so muhe enodnevnice. Klub, ki dobro dela in se razvija bo ga kmalu prehitel v vseh merilih.
Jaz osebno priporočam, da daš povdarek na TRENINGU, REGENERACIJI, FINANČNI ODDELEK IN AKADEMIJA MLADIH. To je bi se skoraj vsak strinjal da je najbolj pomembno na začetku, saj se vsemu v enaki meri ne moreš posvetit. Akademije je pomembna in je ne zanemari, ker od tukaj dobivaš kvalitetne igralce. Dober mlad igralec pa je tudi ob enem kapital, če me razumeš. Lahko ga prodaš in zaslužiš, vlažiš še več v objekte ali pa obdržiš in gradiš ekipo. Jaz sem najprej gradil Akademijo najbolj, ker mi ostali objekti, recimo trening, ni koristil, če nisem imel dobrih igralcev Smile Ko imaš enkrat akademijo dobro razvito boš imel veliko možnosti, da pridejo dobri igralci in takrat bo pomemben tudi trening. Malo sem zabluzil, ampak upam, da razumeš kaj želim povedat. Najbolj pomembni objekti za novinca so tisti štirje. Vsak posameznik pa seveda ima svoj pristop in vsak obere svojo pot Smile

Glede osebja pa tako. Lahko imaš na vsakem objektu dva aktivna zaposlena, ki bosta vplivala. Glavni in Asistent. Na začetku sprejmi vse kar dobiš iz finančnega oddelka vsak drugi petek. Na vsaki poziciji imej dva. Ostale pa lahko tudi daš na trg, da ti tretji mogoče ne odžira proračuna zaradi plače, saj je neaktiven. Če ti dolgo na kakem položaju kateri manjka, pa lahko tudi kupiš kakšnega poceni na trgu Smile Jaz pravim tako: na začetku je boljše imeti dva slaba zaposlena kot nobenega. Tut slab zaposleni ima dodaten vpliv.
Sčasoma pa tako ali tako se naredi selekcija med zaposlenimi, ker boš dobil boljšega kot ga imaš trenutno in tako samo zamenjaš in starega prodaš in tako dalje. Vse jasno?

IGRALCI

Kot prvo...kupuj igralce le če je nujno potrebno za tvojo ekipo. Za novince jaz priporočam na čistem začetku da se posvetijo objektom. Sčasoma pa tudi kaj lahko kupiš. Tut jaz sem kupil že kakega igralca pred kratkim, ker vidim, da rabim konkurenco v ekipi, ker se borimo za napredovanje..pa tudi objekte sem spravil na neko zadovoljivo raven. Drugače pa raje vložiš v akademijo in dobiš mogoće prav zaradi tega iz akademije lastne odlične igralce. Višja kot je stopnja večje imaš možnosti in morda si rojen pod srečno zvezdo in boš dobival supertalente Smile

Kaj je pomembno pri igralcih?

VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Brez_n10

To je čista osnova iz pravil Smile

Za osnovne položaje so osnovne lastnosti (branilec - obramba, napadalec - napad,...) Te lastnosti imajo največji vpliv. Potem pa imaš druge vplive, ki so v zgornji tabeli lepo opisani.

Verjetno pa te zanima razmerje med najbolj pomembnim skilom in ostalimi ane Very Happy? To nihče ne ve točno in je stvar posameznika kako trenira, je pa že nekdo pred mano enkrat lepo to napisal svoj pogled na to:

jabcek je napisal/a:
Sam treniram takole Smile

http://www.shrani.si/f/1W/SY/3iPb2ALe/prtscr-capture.jpg

Poglej ta LINK. To je primer enega razmerja.

Jaz delam tudi po občutku...recimo centralnim branilcem rad bolj treniram igro z glavo in rad vidim da imajo to lastnost visoko itd. Vsak ima svojo taktiko in način, so pa neka približna merila, kot prikazuje ta LINK in zgornji tabeli, po katerih se splača ravnati.

Malo sem zabluzil...ampak upam, da sem ti kaj pomagal. Je pa seveda to moje mnenje in izkušnje, ki sem jih pridobil do sedaj.. mogoče se kje motim in vsi ne oberejo enake poti Wink
Če pa ti še kaj od tega in drugega ni jasno pa kar vprašaj.. važno da si pomagamo Very Happy

Nazaj na vrh Go down
NordicCompany
Igralec 1. SNL
Igralec 1. SNL
NordicCompany

Število prispevkov : 185

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 23:49

dodal bi samo še :

Še preden začneš na veliko vlagati na objekte pa ti priporočam da nadgradiš stadion! najbolj priljubljeni in relativno poceni je "manjše stojisce" s kapaciteto 1200.
Iz tu lahko potegnes ogromno denarja ze na zacetku ( sploh na domacih ligaskih tekmah)

Nazaj na vrh Go down
Gorchy
Pobiralec žog
Pobiralec žog
Gorchy

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime9th December 2010, 23:52

Hvala na izčrpnem odgovoru Very Happy

In tukaj ,prikaz da nekaj migamo bounce

VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 29063389

Lp

Gorchy
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

ObjavljaNaslov sporočila: Re: VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA   VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA - Page 12 Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down

VPRAŠANJA - ODGOVORI - DEBATA
Nazaj na vrh 
Stran 12 od 25Pojdi na stran : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 25  Next
 Similar topics
-
» Vprašanja | Odgovori
» DEBATA
» DEBATA & OBVESTILA & PREDLOGI
» DEBATA & OBVESTILA & PREDLOGI